Palet18 Menu

Logo Palet18 voor print
expressieschilderen volgens de methode Arno Stern
Palet18, Schildersessie workshop
Palet18, Introductie
Palet18, Expressieschilderen
Palet18, Het Atelier
Palet18, Materiaal
Arno Stern
Principes van Arno Stern
Palet18, De begeleiding
Palet18, Tarieven en openingstijden
Palet18, Contact
woensdag 29 mei 2024
Palet18, Introductie opleiding Stern-methode

 

“In het atelier is niks opgelegd, is niks onmogelijk en wordt niets veroordeeld.”

Nancy

Introductie opleiding Stern-methode

Sinds 2007 begeleid ik in Amsterdam atelier Palet18, het eerste atelier in Nederland, waarin geschilderd wordt naar de methode van Arno Stern. In 2004 ben ik opgeleid door Stern zelf en heb ik rechtstreeks van hem alle kennis rondom deze schildermethode vernomen. In ‘Ruimte aan de Overtoom’ bevindt zich zowel mijn atelier als een presentatiezaal waar ik deze kennis graag deel. Ook is hier plek voor een gezellige lunch waarin we ideeën kunnen uitwisselen.

In een ééndaagse opleiding zal Arno’s leven en werk, zijn reizen naar 'pure volkeren', zijn ontdekking van een universele beeldtaal (‘de Formulatie’ en oervormen), de ontwikkeling van deze beeldtaal van kinds af aan, en Sterns onderliggende filosofie aan bod komen.

Daarnaast geef ik een korte praktische uitleg over de inrichting van een atelier, en krijg je een reader met alle oervormen. Uiteraard wordt de cursus in het Nederlands gegeven, dus de taalbarrière van Sterns eigen opleidingen in het Duits of Frans valt weg.

Deze opleiding is interessant voor iedereen die meer over beeldtaal en oervormen wil weten. Of dat nu vanuit een educatieve, therapeutische of kunstzinnige insteek gebeurt, Arno Sterns schildermethode geeft hoe dan ook stof tot nadenken en je zal vol inspiratie naar huis gaan!

Op aanvraag is er vooraf of achteraf de mogelijkheid voor een schildersessie. (kosten hiervan zijn separaat.)

 

Palet18Voor actuele informatie over schildersessies, workshops, tijden en tarieven, kijk op ruimteaandeovertoom.com/arno-stern-schilderen