Palet18 Menu

Logo Palet18 voor print
expressieschilderen volgens de methode Arno Stern
De begeleiding
Palet18, Introductie
Palet18, Expressieschilderen
Palet18, Het Atelier
Palet18, Materiaal
Arno Stern
Principes van Arno Stern
Palet18, De begeleiding
Palet18, Tarieven en openingstijden
Palet18, Contact
woensdag 17 april 2024
Palet18, de begeleiding

“De eerste sessie was ik erg esthetisch verantwoord aan het werk. Tot ik dacht: wat doe ik moeilijk! Ik kan maken wat ik wil, het blijft toch binnen het atelier.”

Constance

De begeleiding

Begeleidster van Palet18 - Constance Campagne

Toen ik in 2003 in Genève woonde, kwam ik terecht bij atelier 'la Joie de Peindre'. Ik schilder al jaren op de 'traditionele manier', maar het expressieschilderen volgens de methode van Stern vond ik bevrijdend voor mijn creativiteit. Totdat we naar Amsterdam verhuisden, hebben mijn dochtertje en ik er met groot plezier geschilderd.

Vervolgens heb ik een opleiding gevolgd bij Arno Stern in Parijs, zoals vele andere 'praticiens' die in het buitenland ateliers hebben opgezet.

Een begeleider is geen leraar

In Palet18 ben ik niet de lerares, maar een zogenaamde 'praticien'. Ik geef geen les, geen aanwijzingen, draag geen ideeën aan, oordeel niet en ik geef geen enkel commentaar.

Een dienende en bewakende functie

Ik zorg dat alles ordelijk verloopt in het atelier: ik prik punaises, vul de verf aan, schuif krukjes, pak ladders en help met mengkleuren maken. Onder deze schijnbaar onbelangrijke bezigheden schuilt iets zinvollers: ik weet hoe de oervormen van de Formulation tot stand komen en onder welke voorwaarden. Door deze kennis verbaas ik me niet over je werk en onderbreek ik je niet. Ik ben discreet en respectvol naar hetgeen je maakt. Bovendien weet ik dat als de oervormen voorkomen in een schilderij je dicht bij je eigen creatieve bron bent, waar deze oervormen in besloten liggen.

Net zoals een scheidsrechter de regels van het voetbalspel moet kennen, zo moet ik kennis van de mechanismen van de Formulation hebben. Hierdoor kan ik de spelregels van het expressieschilderen bewaken en de creatieve bron laten stromen. Kortom ik zorg dat Palet18 de optimale plek is om ongestoord te schilderen!

Palet18Voor actuele informatie over schildersessies, workshops, tijden en tarieven, kijk op ruimteaandeovertoom.com/schilderen-palet18