Palet18 Menu

Logo Palet18 voor print
expressieschilderen volgens de methode Arno Stern
Palet18, Introductie
Palet18, Expressieschilderen
Palet18, Het Atelier
Palet18, Materiaal
Arno Stern
Principes van Arno Stern
Palet18, De begeleiding
Palet18, Tarieven en openingstijden
Palet18, Contact
zondag 16 juni 2024
Palet18, het atelier

 

“Te ervaren dat ik zonder prikkel van buitenaf iets uit mijzelf kan scheppen, geeft mij zelfvertrouwen en een gevoel van kracht.” Marie

Het atelier

De ruimte

Het atelier is afgesloten van invloeden van buitenaf. De ramen zijn geblindeerd, er wordt geschilderd bij kunstlicht. De ruimte is vrijwel leeg, alleen in het midden staat een lange tafel met een standaardpalet met 18 kleuren verf. Hierdoor ben je op jezelf aangewezen voor inspiratie. Het wezenlijke van jezelf krijgt hier voorrang op de eisen van je omgeving.

De groep

Net zoals in het dagelijks leven bewegen jong en oud (maximaal tien personen) door elkaar heen. Door het verschil in leeftijd valt elke vergelijking al snel weg. Bovendien mag je nooit over elkaars werk praten, waardoor competitie uitblijft. De verschillen in persoonlijkheid mogen hier benadrukt worden, omdat je hier je eigen originaliteit mag uitdrukken.

De spelregels

Er zijn spelregels om alles ordelijk te laten verlopen. Op de palettafel heeft elke kleur zijn eigen penselen en waterbakje. Omdat het materiaal voor gezamenlijk gebruik is, dien je dit netjes en met respect te behandelen. Het klaarzetten, aanvullen, schoonmaken en opruimen van de materialen wordt verzorgd door de begeleidster, zodat jij de luxe hebt om je alleen op je werk te concentreren.

Bewegingsvrijheid

Je werkt staande achter je papier (50x70 cm) dat met punaises op de muur geprikt is. Je schildert niet alleen vanuit je geest, maar met je hele lichaam. Je loopt voortdurend van papier naar palet om steeds andere kleuren te kiezen.

Onbegrensde mogelijkheden

Je mag in de sessies steeds nieuwe werken maken of eindeloos aan hetzelfde schilderij verdergaan of het uitbreiden door er steeds weer een blad aan te hangen. Doordat je in je eigen tempo mag schilderen valt de tijdsdruk weg.

Palet18Voor actuele informatie over schildersessies, workshops, tijden en tarieven, kijk op ruimteaandeovertoom.com/schilderen-palet18